e-lær

Se gjerne på nye spørsmål og svar, de viser hvor viktig det er å følge bruksanvisningen. 

Fylling av sett

Montering av fast utstyr

Både quiz 1 og 2 inneholder spørsmål du vil kunne få mot slutten av e-læringen. Du bør ha 80% riktig svar for å avslutte e-læringen. 

Husk at du alltid kan ta kontakt med CODAN NORGE for bistand.

Blodprøvetakning

Informasjon om nye sett

E-Læringen som link på iPhone?


Gå til produktsjefen.no/e-lær på telefonen din

Trykk den lille pilen nederst på midten i nettleseren

Velg legg til på hjem-skjerm.

E-Læringen som link på android?


Gå til produktsjefen.no/e-lær på telefonen din

Trykk på menysymbolet (tre prikker) og velg "legg til på startside"

Gi navn til snarveien.

.

OFTE NEVNTE UTFORDINGER

Eller "spørsmål vi har opplevd å få så langt"

Hvilke endringer er gort med settene?

På bakgrunn av tilbakemeldingene vi har fått fra våre nye regioner, har vi foretatt noen endringer på settene. 


* Det opplevdes vanskelig å få settene fri for luft under fylling.

Vi har endret den indre slangediameteren slik at væskeflowen har høyere flow under fylling. Dette gjelder alle sett. Det gjør at luft lettere vil kunne evakueres. Vi anbefaler fremdeles å bruke tid på fylleprosedyren i starten. Hastverk fører ofte til mikrobobler med luft.


* "Det kom luft inn i settene under bruk"

Bruksanvisningen spesifiserer nå at koblingene over og under transducer må skrues til før hver bruk og at distal kobling mot arterieål har roterende luer som må festes. Ingen endringer på settet, men en presisisering av bruksanvisning. Dette var nok underkommunisert i nye regioner.



* Det opplevdes vanskelig å skylle settene etter blodprøvetakning, blodrester/koagler.

Endret indre slangediameter vil gjøre det vesentlig enklere å fjerne blodrester ved skylling. Skylling må fortsatt gjøres selvsagt.

Innfesting til port er teknisk endret. Dette medfører færre krinker og kroker for blod å feste seg og evt utvikle koagel.Det gir også bedre flow i settene.


* Vi fikk tilbakemeldinger på at settene viste feil verdier (SYST/DIAST), men korrekt MAP.

De endringene vi har beskrevet over her, gjør selve BT-gjengivelsen mer nøyaktig. I tillegg har vi kortet ned totalengden på settene. Før var de 235cm, nå er de 205cm. Dette bidrar til mer presisi trykkavlesing. Fortsatt samme lengde fra port til pasient på hhv 30cm og 90cm (Helse Vest 120cm).



Det kommer luft inn i settet ved prøvetakning

Koblingene over og under transducer er ulimte og må skrues til. Distal ende av settet har roterende luer. Denne må skrues fast i arterienåla, ikke bare settes inn. Dersom disse punktene er ivaretatt kommer det ikke inn luft i settet. Forutsatt at settet er fyllt ihht bruksanvisningen.


Det ligger koagel i prøveporten

Settet er dårlig skyllet. Skyll(flush) med en gang etter prøvetakning. På grunn av tynne slanger må en bruke mer tid på skyllingen enn tidligere sett, men skyllvolumet er det samme. Koagler bør ikke forsøkes skylles inn eller trekkes ut. Når rester av blod har koagulert bør settet byttes. Mest sannsynlig er det brukeren før deg som har skyllet settet for dårlig slik at du oppdager koagel.


Jeg får utvannede prøver

Åpne prøveport før aspirering. Blod skal ligge i åpenrommet mellom blå ring og hovedløp ved prøvetakning. Er dette åpenrommet blankt, har du ikke snudd stengekrana før aspirering.


Jeg får underdempet kurve

Noen av våre sett har vist økt forekomst av underdempede kurver sammenlignet med andre produsenter. Lengden på trykksettet er ofte avgjørende, hvor lange sett (235/240) gir oftere underdemping enn korte (120/150/170). I tillegg har vi sett at liten indre diameter kan ha en årsak. 

Det er likevel svært få avvik som skyldes settets utforming. Oftest skyldes underdempingen luft i sett, eller koagel i sett. 

Alle sykehus er utstyrt med resonansdempere. Dersom du har luket ut luft- og koagelfeil, vil denne kunne brukes. 


Melde avvik

All tilbakemelding om sett er avgjørende for at vi skal kunne spisse undervisningen. Vi har mange sykepleiere som har benyttet samme system i Helse Sørøst i en årerekke og kan bistå der hvor det er utfordinger. Men da må vi først få vite om dem. Kontakt oss på codan@codan.no så lar vi sykepleieren nærmest deg ta konktakt.

RØD RING I RESERVOARET HAR LØSNET- HVA GJØR JEG?


Vårt aspirsjonsvolum trekkes tilbake i reservoaret. Trykket blir utlignet vha et sterilfilter slik at sterilitet opprettholdes i reservoaret. En skrur opp/igjen aspitasjonsvolumet med hjulet. Ved overdrevent bruk av krefter, kan en skru i stykker dette. For å sikre fortsatt sterilitet i kammer, er det lagt på en rød sikkerhetsring som brekker FØR kammeret ødelegges. Har du skrudd opp så hardt at den faller ned, får det ingen konsekvens for steriliteten i settet eller pasienten, men settet bør skiftes. Bruk derfor ikke mer makt enn det som er nødvendig under aspirasjon.

Nytt sett for både 2, 3 og 4 trykk, i samme sett 744321CP